Diagnostiek

Dat de auto's van de 21ste eeuw steeds moderner uitgerust worden heeft iedereen al wel vastgesteld. Maar dat ook achter het dashboard en onder de motorkap heel wat aan het veranderen is, daar weten wij als garage alles van. Elke nieuwe auto is tegenwoordig uitgerust met een boordcomputer, die de slijtage van alle vitale onderdelen nauwlettend in de gaten houd en aangeeft wanneer de wagen aan een servicebeurt toe is. Omdat de onderdelen steeds aan hogere kwaliteitsnormen moeten voldoen en omdat daar bovenop nog eens de technische en elektronische tuning als maar verder en verder gaat, heeft dat tot gevolg dat uw wagen minder in de garage zal staan. Mocht er met de technische of de elektronische kant van uw wagen toch iets mis zijn, dan beschikt Garage S.W.A. over enkele unieke instrumenten die onmiddellijk een juiste analyse stellen van het probleem:

De Omiscan hand-held Diagnostic Tool is een stootvast hand-instrument dat ons in staat stelt om onmiddellijk directe diagnoses te stellen specifiek voor uw wagen. Het toestel wordt rechtstreeks verbonden met de wagen. Met de Omiscan kunnen volgende functies van de wagen uitgebreid getest worden: de werking van de motor, ABS en de airbag - volledig compatibel de Europese EOBD-normen* en de wetgeving voor wagens vanaf het jaar 2000 (ISO9141). Alle testen met de Omiscan kunnen ook uitgevoerd worden terwijl de wagen in bedrijf is en aan het rijden. (Meer informatie)
De Opus CMT (Compact Multi-Tool) is een gebruikersvriendelijk, draadloos EOBD* diagnoser hulpapparaat. Samen met een computer is dit een zeer krachtig hulpmiddel om alle problemen in de meeste merken van auto's gemakkelijk te achterhalen. De opus CMT kan de meeste van de algemeen gebruikte communicatie-standaarden uitlezen, wat er voor zorgt dat het geschikt is voor gebruik bij een grote variatie van merken en modellen van wagens. (Meer informatie)

*EOBD (European On-Board Diagnostics sytems) Is de standaard die in de Europese Unie werd gekozen om de vervuiling door wagens met diesel- of benzine-motor tegen te gaan. EOBD is gebaseerd op de Amerikaanse OBD-II (On-Board-Diagnostic systems version two), met als enig verschil dat de Europese standaard het CAN-protocol ondersteunt (Control Area Network).